23 aug. 2012

Mot nya mål

Igår hade vi äntligen fått tid hos lungspecialisten. Han förklarade lite över situationen och vi fick vädra alla våra funderingar. Läkaren konstaterade att de mediciner William har för sina lungor när han blir förkyld skulle vi sluta med dom hjälper ändå inget. Precis våran känsla oxå.
Så nu lade vi upp en ny plan med nya mediciner. William är ju trots allt mycket bättre i sina lungor jämfört med förra hösten.
Nu ska han via Albatrossen (inhalator) inhalera Pulmicort en gång om dagen. Och blir han förkyld två gånger om dagen. Samt att vid förkylning skall vi även lägga till Singulair. Detta ska vi prova i ca två månader för att sedan utvärdera.
Vi kommer även att få bli inlagda på dagvården en dag då dom vill plocka bort syrgasen och se vad som händer. Detta kommer att ske så fort William har återhämtat sig efter operationen. Det är tydligen så att barn med svår BPD oftast klarar sig på en syresättning runt 90%.
Vi ställde även frågan om läkaren trodde att William skulle växa ur syrgasen eller alltid behöva syrgas.

Svaret blev: "Jag tror inte utan jag vet att han kommer att slippa syrgasen".

Så skönt att få höra det. Visst vi kommer säkert alltid ha syrgas hemma då han garanterat vid minsta förkylning kommer att behöva syrgas, men vad gör väl det när han ändå kommer att få upptäcka livet och världen utan syrgas en dag.
Nu har vi två mål under hösten.
1. Slippa syrgas under vaken tid.
2. Slippa svåra infektioner och förkylningar.

Vi kollade även blodgasen, dvs hur mycket koldioxid han lagrar i blodet det låg på 8,?? (tror att 5 är ett normal värde). Så lågt har han aldrig legat.

Dietist och sjukgymnast stötte vi på oxå så William fick visa upp sitt register av konster. Dom blev otroligt berörda av hans helt otroliga utveckling. Han snackade så det hördes över hela mottagningen och ålade runt och reste sig mot allt :).
Dietisten ringde upp oss senare under dagen efter att hon kollat på Williams längd och vikt.
Hon sa: "att nu ska ni glömma alla tankar så som tex får han i sig rätt mängd. Nu ska ni tänka att ni lever med en fullt frisk bebis. Men ni får passa er för söta saker då han verkar ha lätt för att bli en gotte gris (William älskar mat och allt man ger honom att äta) och för knubbig får han inte bli :)".
Dom orden kändes ända in i hjärtat.

Dagens mått:
Vikt; 9770g
Längd; 72,5cm

Vi firade alla goda nyheter med att bli bjudna på grillat och ett glas vin hos familjen Johansson/Andersson :)

Älskade unge, du är vår livs hjälte!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar