10 okt. 2012

Ytterligare en stor dag i vårat liv sen William kom

Idag har jag och William varit på Dagvården på sjukhuset i Falun. Vi har testat att plocka bort syrgasen.
Dagen där började med att vi fick ett eget rum där och egen sköterska, lyx 😄.
Sen togs det en blodgas för att ha en referens med koldioxid nivåer mm i blodet innan syrgasen togs bort.
Sedan kopplades William upp via Dash:en med EKG och saturationsmätare. Genom den kunde vi avläsa puls, andningsfrekvens samt syresättning. Vi läste av värdena med syrgasen på i ca 30 minuter sen tog vi bort syrgasen. Och avläsningarna följde var 10 minut. Och kan ni tänka efter ca sju timmar utan syrgas så var i stort sett blodgasen oförändrad, möjligtvis lite förhöjd mjölksyra i blodet. Och syresättningen har pendlat mellan 85%-93%. Puls och andningsfrekvens var det ingen skillnad på med eller utan syrgas.
Så läkarens slutsats blev, ta bort syrgasen i ca två veckor och sen ny blodgas igen. Skulle William lägga sig på 75% en längre tid så sätter vi in lite syrgas.
Är nog lite chockad än, just nu sover William i sin säng UTAN slangen och det ser hel konstigt ut. Han ser ju ut som en vanlig bebis. Nu får vi se hur natten går. Slangen ligger på lovet bredvid i fall att 😋

En annan rolig sak är att idag har vi beställt huset, prel. leverans vecka 8/2013. Nu hänger det bara på att vi får klart med bygglovet så fort som möjligt så vi hinner gjuta innan tjälen.

1 kommentar: