13 dec. 2010

Ett helt underbart äventyr

Jag och Andreas tyckte vi behövde komma iväg bara han och jag så vi började titta lite på kortare resor. Det slutade med att vi bokade en julbordsresa via STS Alpresor till Salzburger Hof i Bad Gastain. Vi flög på tisdag förmiddag den 7/12. Vilken upplevelse. När vi landar i Slazburg så möter oss +6 grader, blå himmel och varma vindar. Och så är ju inte utsikten helt fel heller, Slazburg ligger nämligen alldeles vi foten av alperna med sina vita toppar :-)
Vi satte oss på en transfer buss som skulle ta oss till Bad Gastain, det tog ca 1,5h men vad gjorde det med den utsikten vi såg borgen där dom spelade in filmen Örnestet. Och sen alla dessa byar och hus på bergssluttningarna, kan bara samman fattas med ett ord VACKERT. Sen höll reseledaren i lite guidning på vägen oxå. Vet inte hur många tunnlar vi åkte igenom men det vär lätt minst 10 st.
Väl framme vid hotellet så gick det snabbt att checka in och så kommer vi in på rummet och ser den utsiken OSLAGBART. Vi ställde in väskorna lite snabbt och tog sen badkläderna och gick ner på relaxen och bubblade och bastade, vi var helt ensamma så himla skönt. På kvällen väntade det beryktade julbordet.

Vi blev tilldelade ett bord som vi sedan skulle ha under alla måltider, utsikten? jodå alperna föstås :-)
Maten var helt enorm, det påminde väldigt ycket om ett svenskt julbord men så är det ju en svensk kock oxå. Jag var fortfarande lite sliten efter söndagens matförgiftning men med lite fruksallad i magen så släppte allt å det gick lättare att äta. Andreas han åt av allt :-)
Jag fick ju då skippa alla goda ostar då det tydligen inte är så bra att äta viss sorter när man är gravid. Suck. Men men det fanns en massa annat gott oxå.
När vi ätit klart förflyttade vi oss ut i pianobaren för lite drinkar whiskey mm. Jag hittade en alkoholfri drink som hette Strewberry Kiss, så himla god blev ett antal sådana :-)
Småbarnsföräldrar som vi är så somnade vi ovaggat före 23:00.

Onsdagen började med att vi vakanade till att solen lyser på de vita alptopparna. vi går ner och äter en helt sagolik hotellfrukost. De flersta på vår resa hade bokat in antingen skidåkning eller en bussútflykt till Salzburg på en julmarknad där, men vi valde bort detta och tur var väl det för den upplevelsen vi fick var helt klart nog.
Det var +6 grader, blå himmel och varma sydliga vindar. Vi beslutade oss för att ta bergbanan upp till en alptopp på ca 2500 m höjd. Bara resan upp i bergbanan var hel mysig med den utsikten, sälen släng er i backen.
Väl uppe så gick vi runt och kollade på den magnifika utsikten, det blåste kraftigt men det gjorde inget det var ju varma vindar. Var som en sen vinterdag på fjället här hemma fast 100ggr trevligare.
Vi satt i solen och myste ett tag sen gick vi in på topprestaurangen och Andreas tog sig en stor kall öl sen åt vi en underbar gulaschsoppa till lunch innan vi åter tog bergbanan ner till byn igen.
När det gäller snömängden så hade vi säkert 3 ggr så mycket snö här hemma i sverige men dom hade några pister öppna i alla fall.
Väl nere på byn igen så valde vi att bege oss till hotellet för att sova lite middag innan vi skulle på våra spa behandlingar, Andreas massage och jag en kur behandling med nattljusolja.
På kvällen väntade en 5 rätters middag som oxå var helt enorm. En sådan kvalité och service hittar man inte på många ställen. Sen blev det förstås några drinkar i baren igen.

Torsdagen var det dags för hemresa. När vi vaknar och öppnar gardinerna så möts vi av ett helt annat väder näligen snöyra och minusgrader. Men det var fortfarande lika vackert. Vi åt frukost och sen var det bara att packa och bege sig ut till bussen för avfärd ot Slazburg igen.

Alla transfers och och allt på flygplatsen fungerade kanon har inget att klaga på. Skulle lätt kunna göra detta till en årlig tradition :-)

Så blir du sugen när du läser detta så BOKA du kommer inte att ångra dig.

Länk till bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar