28 dec. 2011

Jul och ledighet

William har nu firat sin första jul å som han myst. Han mår jätte bra.
Felicia var inte det minsta blyg/rädd för tomten och hon måste ha varit väldigt snäll för oj vad paket hon fick. Julafton firades hos barnens farmor och farfar och på juldagen kom mormor, morfar och morbror på besök.

Annandagen blev en flash back på ca 5 år, Andreas var nämligen iväg och dömde annandags bandy.

Natten till annandagen var en annorlunda upplevelse. Jag vaknade av ett pipande och insåg efter några blinkningar att strömmen gått och det var Williams syrgaskoncentrator som larmade. Var bara att rusa upp och koppla över på en syrgastub istället och det var då jag hörde dånet. Det stormade något så otroligt trodde hela huset var på väg bort.
Fick ringa till Dalaenergi och nämna vårt problem med syrgasen å snacka om bra service inom en timme hade vi ström igen. Medan dom uppe på berget har fått tillbaka strömmen idag!
När vi kom ut så upptäckte vi att vedförrådets tak låg på grannens gård ca 5 meter från hans BMW.
Vägen upp till sätergläntan var i stort sett inte far bar då träden låg som plockepinn över vägen och i skogen. Men som tur är klarade sig våran lilla grupp av hus.

Sen är det så himla mysigt att ha hela familjen samlad då både Andreas och Felicia är lediga denna vecka, visserligen så ska Andreas jobba några timmar på fredag men det gör inget.

Nyår har vi valt sent om sider att fira för oss själva då vi inte vill utsätta William för infektioner och att vi bara får njuta av varandra. Året 2011 har liksom inte existerat familjemässigt.
Så nu hoppas vi på ett 2012 med så lite sjukhusbesök det bara går.

Sen en påminnelse till alla, barn är inget man kan planera å bara få. Dom väljer själva när dom kommer om dom alls kommer. Så less på alla kommentarer som att "dags för barn nu då" eller " när kommer nr 2 då?".
Tänk på vad ni säger de flesta av oss har kämpat i år för att få bli med barn.
Skänker en tanke till alla IVF kämpar där ute och hoppas verkligen att 2012 blir erat år.2 kommentarer:

 1. Vilket år ni har haft!! Önskar ett gott slut o ett gott nytt! Ljuvliga bilder på barnen, han är så glad lilleman! Superfin klänning dotter har på sig på julen där.

  Håller med dig, folk borde tänka efter före.
  Vi har ju varit väldigt öppna med att vi inte kan få barn - ingen frågar "när ska ni ha syskon" utan folk frågar "har ni pratat om syskon"
  Det är jätteskönt! Ta hand om er, stor kram från oss!

  SvaraRadera
 2. Oh, eran resa är så gripande. Tänk vilken kämpe han är lilla William, sååå fantastiskt! Barn är verkligen en gåva, och som sagt man rår inte över när dom kommer. Jag hoppas ni får ett underbart 2012 med massa familjemys och så lite sjukhus som möjligt! När jag träffade dig i Uppsala och då fick veta hur tidigt W var född så fick jag hopp om Cornelia även om jag hade svårt att tro att vi skulle få med oss henne hem, och nu är vi där. Jag kan inte med ord beskriva min lycka över henne:) massor med kramar från mig!

  SvaraRadera