27 sep. 2011

Nästan 2 månader utan sjukhus vistelse

Efter en jätte mysig helg hemma hos barnens mormor och morfar så händer det som inte skulle hända på ett bra tag framöver. W behövde bli inlagd på sjukhus igen :-(.

Det hela började med att han haft lite hosta men under dagen i söndags så började den låta rasslig och slemmig. När Felicia hade somnat i så satt jag, andreas och W och myste efter att w hade ätit. Lyfte upp honom så han skulle få rapa å då kommer världens slem spya. Sedan får W svårt att syresätta sig. Vi ringer in till sjukhuset i Falun och när vi berättar att vi inom en timme har höjt syrgasen från 0.2 till 0.75 så vill dom ha in W till sjukhuset.
Vi bestämmer att andreas åker in med W då vi inte vet hur Felicia skulle reagera på att bli väckt och se mig lämna henne för att vara på sjukhuset.
Under måndagen tas en massa prover och W får inhalera adrenadelin. Det verkar hjälpa lite. Men vi lunch så blir W hastigt mycket dåligt och svajar rejält i syresättningen. Man får till sist prova att spruta ner cortison (bethapred) i halsen och det verkar hjälpa. Jag blir in skjutsad av svärmor som tar med sig Felicia hem. När jag kommer till William så är han piggare och slukar maten.
Andreas åker hem med Felicia å jag stannar kvar hos W.
Idag så är W i stort sett sig själv igen. Syrgas behovet nere på 0.9 l/min. Man har slutat med ihalationerna men vill ha kvar honom en natt till så att dom ser att han klarar sig utan dom.

Så den 26/9 då vi skulle firat att vi varit utskrivna i en månad fick vi istället tillbringa på sjukhus igen.
Men så här kommer det troligtvis att bli varje gång W blir förkyld dom närmaste åren.

Nu till något mycket roligare :-)

Vi vill önska ett jätte grattis och lycka till till familjen Schollin som igår utökades med en liten Alma. Så otroligt söt, hoppas vi kan komma å mysa snart :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar