16 maj 2012

Vi är med på kurvan :)

Igår var det en heldag för mig och William i Falun. Första var vi till Logopeden och hon var jätte nöjd med att se hur William använder sin mun är han äter, dock fick vi det bekräftat att han HATAR banan (precis som Felicia gjorde) det kom en kväljning och sen en spya så fort han fick in bananen i munnen. Nu ska vi träna på att han ska använda överläppen mer för att skrapa av maten från skeden samt testa med lite mer bitar i maten.
Sen var det dags för läkarbesök hos Stefan Wikström. Det besöket hade vi verkligen längtat till för William har ju gjort sådana framsteg :)
När vi kollade vikt och längdkurvan så såg det helt ok ut, William är nu med på de "normala" tillväxtkurvorna dock på dom nedre men nu är i med i alla fall :)
Vi hoppas nu på utfasning av medicinerna för den Pullmonella Hypotentionen då dom i Uppsala konstaterat att det inte finns några objektiva spår av P,H.
Jag lämnade även över en liten fotobok som vi gjort på William som vi tillägnade avd. 33. Tror att den uppskattades väldigt mkt :)
Sen blev det lite lunch paus för oss innan det var dags för att träffa sjukgymnasten. Helt otroligt att en sjukhus restaurang får ha så dålig mat, egentligen skulle man väl ha klagat redan i sommars när vi låg inlagda men man orkar liksom inte engagera sig när man har ett sjukt barn.
Innan vi gick in till sjukgymnasten så fick vi äran att hälsa på några av den underbara personalen på 33:an. William sken som en sol när han såg dom <3
Inne hos sjukgymnasten blev det full fart, William visade genast upp sina färdigheter. Vi fick många nya övningar och tips på hur vi ska träna vidare. On konstaterade att William inte alls är så långt efter i motoriken som dom kanske trodde att han skulle vara. Han är mellan 7-9 månader i motoriken och han är idag 15,5 månader (11,5 månader).
Efter sjukgymnast lev det lie samtal med dietisten som tyckte att William växte jätte bra så nu ska vi testa att ta bort Duocal berikningen ur flaskmaten.
Summa sumarum så verkar det som om dom är väldigt nöjda men även förvånade över Williams framfart. Men vi är egentligen inte så förvånade, vad sjutton han har överlevt att födas i v22+6, då kan han nog fortsätta överraska oss många gånger om :).
Hur stor är vårt busfrö då, jo:
Längd: 70 cm
Vikt: 8690g
Huvud: 46,5 cm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar