19 sep. 2010

En förklaring till vad som har hänt mig och min familj

Det är i sådana här situationer man snabbt inser hur viktig det är med goda vänner runt omkring sig. Tack alla utan era värmande ord på FB och via sms så hade dessa dagar varit riktigt långtråkiga. Vad är det då som har hänt. Jo.

Vi beslutade oss för att göra ett syskonförsök via IVF då vi inte kan få barn naturlig väg (finns inga fel på oss men det fungerar helt enkelt inte). Så i juli började jag medicineringen och den flöt på utan några som helst bekymmer. Sen var det dags för att ta ut äggen den 3/9 och det gick över förväntan bra, fick ut hela 23 ägg vilket är extremt mycket (redan här kunde vi väl anna att det kunde bli lite jobiggt ett tag då ett snitt ligger på ca 10 ägg kanske). Vi fick tillbaka 1 ägg den 8/9 och fick sen datum för att göra ett graviditetstest den 21/9.
Det som hände nu var att jag svullnade upp rejält i magen såg ut som om jag var gravid i v20-25 men mådde inge dåligt av det, tänkte väl att det går snart ner igen då jag troligen skulle bli väldigt svälld efter så många tömda äggblåsor.
Men i måndags morse vaknade jag av en kramp som sträckte sig under revbenen och hela vägen runt till ryggen. Den släppte efter ett tag. Jag hade svårt att få imog mat då det var så trångt imagen. Tisdagen förlöpte utan problem jobbade som vanligt. Men så på onsdagen kom krampen på morgonen tillbaka igen. Då övertalade Andreas mig att ringa till IVF i Falun och berätta läget. Så det gjorde jag. Jag skulle infinna mig där så snart som möjligt så dom kunde kontrollera vad det var.
Resultatet blev följande:
Akut inskriven på Avd 38 Kvinnokliniken  i Falun då det visat sig att jag var överstimmulerad. Vad är då det jo. När man plockar ut ägg så återfylls de tömda äggblåsorna av kroppen med vätska. När man då får så många tömda som jag så blir det väldigt trång till sist, en normal äggstock är ungefär lika stor som översta delen på tummen men mina var som storleken av en stor apelsin. Och då blir det att vätskan läcker ut i buken vilket resulterar i att det sugs vätska från blodompollet istället. Och då blir man uttorkad. Inte lätt att förstå kanske ;-)
Så igår blev jag tömd på dryga 3 liter vätska i buken, gissa om det var skönt jag kände hunger och kunde ära riktigt med mat för första gången på flera dagar.
Statusen just nu är att jag fått tillbaka lite av vätskan i buken och att dom förmodligen kommer att tömma mig imorgon igen, men alla värden har blivit jätte bra så nu blir jag av med ett av droppen ialla fall. Vet ej när jag får komma hem än, blir säkert kvar till helgen.
Nu är jag riktigt pigg och sover knappt något på dagarna, första tre dagarna så sov jag nästan hela tiden. Så nog känns det att det börjar vända.
Sen kan jag ju även berätta då att det finns än så länge ett litet pyre i min mage som förhoppningsvis stannar kvar till slutet på maj 2011 ;-)
Läkaren säger oxå att det förmodligen är graviditeten som sparkade igång hela överstimmuleringen.

Bara måste ge en otolig elloge till all härlig personal här uppe dom är helt underbara. Å vad ni får slita med underbemanning å allt men inte märks det på heller kram på er :-)

Idag så har jag haf besök hela eftermiddagen det är alltid lika mysigt så har du vägarna förbi så är besökstiden 14-19 ;-)

Nu hoppas vi på en lugn och behaglig natt och att Alliansen vinner heja Rut & Rot.

6 kommentarer:

 1. å hoppas verkligen att lilla Pyret bestämt sig för att stanna :) jag håller tummarna för er! Grattis säger jag! Å Rut och Rot verkar bli kvar, skönt!

  SvaraRadera
 2. Va stark du är som berättar så här!!! Hoppas verkligen att allt går vägen! Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Hejsan Malin !!!
  Tack för att du så generöst berättar för oss alla om er familj... det verkar vara en lång men spännande resa ni har gjort... Jag hoppas så att den lilla stannar i magen och att du snart är helt återställd ! Jag hoppas också att du har möjlighet att följa valvakan på tv ! Stort lycka till och krya på dig ! kram Sophie

  SvaraRadera
 4. Hoppas att allt går bra! Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas allt går bra, jag vet vad du går igenom. Theo är också ett IVF barn och första gången vi gjorde försöket så på vägen upp när jag skulle ut och plocka ägg var vi med om bilolycka och de tillsammans med IVF höll på det gå illa för mig.. men skam den som ger sig.. nästa försök och Theo kom till!

  Håller tummarna att allt går bra för dig och lilla pyret!

  kram

  SvaraRadera
 6. Åh Malin jag hoppas verkligen att du får bli kry snart o får komma hem till dina. Jag håller tummarna för att allt går bra så det kan få bli ett litet syskon <3 Du har hittills visat styrka & nu även mod genom att dela med dig det här! Vi är många som tänker på er & som håller tummarna för er & det hoppas jag ger mer energi. Sköt om dig & fortsätt vara stark så ska du se att du är hemma snart igen. Kramar från Ullis

  SvaraRadera