28 juli 2012

Glädje eller oro?

Tänk att man aldrig kan våga tro och glädjas över något.
Igår chattade jag med en annan mamma som har en extremprematur. Hon hade fått en ny prob/sensor till saturationsmätaren (mäter syresättning och puls), och helt plötsligt så behövde inte hennes bebis någon syrgas. Då slog det mig att vi fick med oss en prob hem som var för stor då för William. Satte på den på William och helt plötsligt kunde jag sänka syrgasen radikalt. Han har varit utan syrgas i ca 45 min och pendlat mellan 90-95 i syresättning.
Hur ska vi nu våga lita på vilken som visar rätt.
Vi får gå på allmän tillståndet.








Hel familj i ett år

Den 28/7-2011 var en dag vi inte trodde skulle komma på länge. Vi fick ta hem vår älskade William på heltids permission.
Äntligen fick vi leva som en vanlig familj igen.




28/7-2012



28/7-2011

26 juli 2012

Sol och värme

Äntligen har vi kunnat njuta av sol och värme. Första gången sen vi kom hem från Rhodos, dvs 5 veckor.
Vi började dagen med lunchdate hemma hos familjen Lindroth, sen blev det kalas hemma hos barnens farmor och farfar.
Slutade med att vi blev kvar på grillat och vin oxå :)

















25 juli 2012

Fyra år av intensiv kärlek vi inte visste fanns

Idag 24/7 fyllde vår Felicia fyra år. Tänk att för fyra år sedan var det 36 grader varmt i Mora, inte riktigt dom temperaturerna nu.






Åt lunch på Kupolen och hittade denna bok :)




Denna söta valp, Norma, kommer att flytta in med sin husse och matte i vårt/deras hus om en vecka.


På promenad till glasskiosken.

21 juli 2012

I solsken döptes ett av gänget mirakel

Idag var vi på dop. Det var dags för söta Ellinor att bli döpt. Dagen till ära så sken solen och inte en droppe regn på hela dagen.
Dopet hölls i Svärdsjö kyrka.
Med där var även Sara, Andreas och deras Zackarias. Dom är en familj ur Uppsala gänget. Så roligt att äntligen få träffa dom igen.
Tack Jenny och Morgan för go fikat :)









Mini semester

Vi ledsnade ur på vädret och drog till Lindvallen med familjen Schollin.








































20 juli 2012

16 juli 2012

Ny upplevelse

Idag har William lärt sig klappa händerna :)
Igår var vi hem till familjen Carlsson i Leksand på lite mys och bus fika. Det coolaste av allt tyckte Felicia var ju att Thomas hade brandbilen hemma










15 juli 2012

Boll och skratt

14 juli 2012

Ung i blodet

Idag blev det en hel dag på Leksand Sommarland. Vi ville överraska Felicia då vi visste att pojkbandet Youngblood skulle uppträda :)
Vi hade mysigt sällskap av familjen Howe. Och kan ni tänka bara tre droppar regn på hela dagen.




Även vi vuxna fick leka av oss lite.


Hmm hur tänkte dom nu, i denna serverades slush (smaksatt krossad is) i till barn :)


Väntar på Youngblood


Konserten varade i ca 20 min. Alldeles lagom.


Testade på tvilling livet. Dessa två skulle vara lika gamla egentligen. Söta Elin Howe med sin prins William.

Sen så måste vi ju säga gratis Prinsessan Vicktoria på din dag.

13 juli 2012

Å inte idag heller

Dagen började bra med sol och värme men sen var det allt tvunget att regna igen. Blev en utflykt och överraskade Andreas mormor och morfar istället för gräsklippning.


William har nu börjat försöka dra sig upp på fötterna från knästående.

Och så vill vi passa på att skänka en tanke till den familj som idag blev på körda av tåget här på byn. Som tur är så verkar alla inblandade utom själva bilen klarat sig utan allvarliga skador. Har väntat på att det snart skulle hända något vi dessa oövervakade övergångar på timmer järnvägen.

10 juli 2012

Vilken härlig Överraskning

Vi sprang på härliga Petra på ittala butiken här hemma.
Petra är en av dom som haft allra störst del till att vi har William i vårat liv idag. Hon kunde se långt innan alla andra att det var nära ett tubbyte på william. Hon kunde honom utan och innan.

9 juli 2012

En pusselbit till

Idag föll en pusselbit till på plats. Våra underbara husköpare låter killen få bo kvar här i huset. Vi testar å ser om han och deras katt Bobben kommer överens men dom har ju lekt här förut fast då som grannar och inte brorsor :)
Vi känner att vi inte vill utsätta honom från att bo i en liten lägenhet och sen i ett bostadsområde med massa katter. Han är liksom van att få vara för sig själv här på skogen.
Tack underbara ni. Jonas och Martina.

Hmm känner igen mig :)

8 juli 2012

Ett år

Tänk vad snabbt tiden går. Idag för ett år sedan hade vi avklarat första natt permissionen hemma med William :)
Det känns som om det vore igår vi kom hem.
Dock så blev det ju ett bakslag då när vi kom tillbaka till avd 33 då dom ville behandla Wiliam i cpap igen i minst två veckor pga Pulmonell Hypotention. Dock så visade det sig att cpap vården nog inte hade någon speciell effekt utan det var troligtvis de mediciner dom oxå satte in i behandlingen, Spironolakton och Hydroklortiazid som blev vändningen.




7/7-2011

Helgen har som vanligt passerat lika snabbt som den började. Vi har kört ytterligare lass till tippen och tömt ett rum här hemma.
Igår hade vi familjen Howe här på grillkväll, alltid lika mysig. Och tänk om några veckor är vi grannar.
Idag blev det till slut en tur till Kupolen då vi höll på att bli knasiga här hemma. Det har häll regnat konstant sen ca kl 08:00 i morse. Skönt att man inte har någon källare, tydligen många här uppe som fått oönskade inomhus pooler. Och till och med grodorna blockerar alla brunnar så vattnet får ta en annan väg :)
Nu laddar vi för en ny vecka och Andreas första semestervecka.






Kusin mys.



Morgon mys

5 juli 2012

+-0

Än en gång slår William läkarna med häpnad :)
William ser hur bra som helst +-0 på båda ögon, inte ens ett litet brytningsfel. Men dom vill hålla koll på William ett tag till då det fortfarande kan utvecklas brytningsfel eller närsynthet. Men det har vi bestämt att det inte kommer att göra.
Slut citat från läkaren "Hej då charmören".



Felicia fick en jätte fin lyckoängel av en av sina fröknar idag. För idag var sista dagen på förskolan här uppe i Insjön <3




1 juli 2012

Första lasset och framsteg

Idag har vi exakt 1 månad kvar i huset. Så det firade vi med att köra iväg det första flyttlasset till mellan lagringen i Ornäs.

Annars här hemma så är det fullt upp.
Felicia börjar nu sin sista vecka på förskolan Lillpigan i Insjön. Dessa 2,5 år har varit helt fantastiska. Vilken underbar personal och en pedagogik som är helt suverän. Så synd att Leksands kommun inte fattar att Lillpigan behövs då det är så många barn som står i kö och vill in.
Och det stöd och hjälp vi har haft av pedagogerna under förra året är vi otroligt tacksamma för, ni har räddat vår Felicia. Ni kommer för evigt att finnas i våra hjärtan.

William gör nya upptäckter varje dag. Han drar sig nu upp i knästående mot diskmaskin stolar mm. Vi har även fått börja spänna fast honom i vagnen då han gärna klättrar ur.
Var till BVC för vägning och mätning i fredags:
Vikt: 9295 g
Längd: 71 cm

Pappan i huset dömer fotboll i Umeå imorgon och sen jobbar han veckan ut. Sen väntar välbehövlig semester i några veckor.

Tänk att allt verkar lösa sig smidigt för oss för en gångs skull.
Vi får lägenheten den 1/8, Felicia har fått förskoleplats from 15/8.
William har oxå fått förskoleplats men vi vet inte om vi vågar sätta honom på dagis än. Så vi väntar på läkarnas utlåtande.